lauantai 25. huhtikuuta 2015

Takaisin kouluun

Moi! Tulin juuri kaverini luota yokylasta ja nyt istun keittiossa ja kirjoittelen blogia. Koulu alkoi taas viime maanantaina ja oli itseasiassa todella kivaa paasta takaisin sinne, nakemaan kavereita ja saamaan lisaa haastettaarkeen. Taalla koko vuosi opiskellaan samoja aineita joten jatkoin samoilla viidella aineella jotka olin valinnut viime jaksossa (valokuvaus, drama, koksa, kassa ja OED, lopetin terveystiedeon, koska meidan piti vain kirjoittaa todella paljon esseita ja motivaationi tietokoneella tyoskentelyn suhteen oli pohjamudissa).


 Loman loppupuolella saksalainen koulukaverini ja hanen host dadinsa pyysivat minua extemposresti mukaansa pienelle reissulle West coastille. Ajoimme sinne upeiden maisemien halki, yovyimme yhden yon ja ajoimme takaisin kotiin.



Sight seeing... Kavimme katsomassa hylkeita, jotka olivat tuolla alhalla kallioilla:)


So beautiful<3


Kavimme myos talla rannalla, jolla olin ollut jo aikaisemmin, mutta voisin menna viela kolmannenkin kerran! 



 Kivet olivat taynna pienia simpukoita, loysimme monia kammenen kokoisia meritahtia, "hiekka" oli oikeastaan vain paljon paljon pienia pyoreita kivia ja aallot tyrskysivat.I loved it<3


Tuon jalkeen kavimme kavelemassa luolassa. Tuollaiset pienehkot luolat ovat hauskoja, mutta jos ne ovat pitkia ja sellaisessa pitaa seikkailla yli puolituntia (kuten teimme toisen kaverini ja hanen host perheensa kanssa vuoden alussa) itsella alkaa iskea pakokauhu.


Seuraava kohde oli pancake rocksit. Minulle tuo oli kolmas kerta siella, mutta niita jaksoi silti ihailla.


Meille sattui todella hyvat kelit. Kun lahdimme, Christchurchissa satoi ja oli kylma, mutta tuolla oli mukavan lammin.



Nukuimme motellissa ja jaoimme huoneemme viiden muun reissaajan kanssa. Yksi heista oli kanadasta ja kiersi Uutta Seelantia pyoraillen ja pari muuta olivat sakasasta ja liftailivat ympari uutta Seelantia. Vietimme iltaa heidan kanssaan ja oli hauskaa kuunnella heidan kokemuksistaan. 

Kaverini host isa kertoi myos millaista oli elaa christchurchissa kun taalla oli paljon maanjaristyksia ja se sai minut tajuamaan, kuinka traumatisoivaa se oikeasti oli. Kadut olivat taynna maasta noussutta nestetta liquefaction eika sen lapi voinut nahda teissa olleita halkeamia ja taman vuoksi autot ja ihmiset saattoivat tippua noihin halkeamiin. Monet olivat menettaaneet kotinsa, vesi ei toiminut taloissa ja paljon muuta, mutta suurimpana traumatisoijana olivat maanjaristykset. Suuren maan jaristyksen jalkeen isoja after shockkeja tuli kokoajan muutaman kuukauden ajan eika koskaan jarinan alettua voinut tietaa oliko tulossa taas valtava jaristys. Saamme vielakin kokoajan after shockeja ja jotkin niista ovat olleet jopa aika suuria. (16 066 after shockia suuren jaristyksen (2011) jalkeen. Tanaankin on ollut jo nelja maanjaristysta, mutta en ole tuntenut niita, silla suurin osa noista after shockeista ovat niin pienia ettei niita ei huomaa)


 Seuraavana paivana ajoimme takaisin chch, mutta matkan varrella poikkesimme metsikkoon, jossa oli tunnin kavelylenkki. Alue oli kultakaivos tyomaata ja paasimme kaymaan muutamissa vanhoissa kultakaivoksissa. En ollut myoskaan koskaan ennen nahnyt sinisia sienia:D


Paluumatkalla ajoimme tuolla vuosten valissa ja taman sillan yli:) 


Chikon kanssa teimme hennatatuointeja ja suomalaista pannaria yksi ilta. Kuvassa han on juuri yrittamassa saada sita irti tuosta astiasta, koska emme kayttaneet leivin paperia ja unohdimme lisata rasvan joten sehan jumittui.. Olemme myos leiponeet hanen kanssaan suomalaisia sampyloita (en tieda jos sampylat ovat suomalaisia, mutta taalla asuville ihmisille ne ovat olleet jotain uutta) ja muutamia muita ruokia. 
Olen tajunnut, etta Suomessa meilla on paljon ruokia, joita muissa maissa ei syoda: marjapuuro, uunissa paistettu pannari, mustikkapiirakka, karjalanpiirakat, makaroonilaatikko... Uudessa seelannissa ruokia, joita emme syo suomessa ovat paaasiassa vain pavlova ("marenki kakku"), macaron-cheese, hookey pookey(kind of toffee), fish n chips, lolly cake, pineapple lumps (karkkeja), feijoa-hedelma ja marmite (levite). Taalla syodaan myos paljon valkoista paahtoleipaa ja sen kanssa hilloa, hunajaa tai peanut butteria.. en vielakaan ole tottunut syomaan leipaani jonkin makean kanssa.


Toissapaivana kavimme hoitelemassa asioita kaupungissa ja samalla kavasimme indian supermarketissa. En ollut koskaan ennen ollut sellaisessa ja olin todella yllattynyt millainen se oli! Kaikki muut asiakkaat olivat intialaisia, kauppa tuoksui voimakkaasti erilaisille mausteille ja jopa kauppias tervehti meita intiaksi. Olisi aivan mahtavaa menna intiaan jossain vaiheessa!

Kirjoittelen taas!:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti